Projecten: Waterbouw

Vervangen beschoeiing van Kasteel Anholt

In opdracht van Loon- en Grondverzetbedrijf van Hal zijn wij begonnen met het vervangen van de beschoeiing en het baggeren van de grachten van het Kasteel Anholt.

Het kasteel wordt ook Waterburcht Anholt genoemd en ligt nabij de voormalige stad Anholt, nu een voorstad van Isselburg in Noordrijn-Westfalen.
Kasteel Anholt stamt uit de 12e eeuw en bevatte toen alleen een 11 meter brede toren en een klein woondeel in de noordoostelijke hoek van het huidige complex.
In de 14e eeuw, werd het kasteel aanzienlijk uitgebreid. De uitbreidingen werden gefundeerd door eikenhouten palen en het oorspronkelijke woonhuis werd verhoogd en uitgebreid. Op de oostelijke en zuidelijke kant werden twee vleugels gebouwd, bestaande uit twee verdiepingen. De westelijke en noordelijke voorzijde werd verlengd door twee begaanbare weermuren van twee meter breed, met zeshoekige wachttorens.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden kasteel en landgoed zwaar beschadigd. Van het kasteel was ongeveer 70 procent beschadigd. De toenmalige kasteelheer, Nickolaus Leopold van Salm-Salm, startte onmiddellijk na de verwoesting met de aanvang van de wederopbouw en nam maatregelen ter redding van de burcht. Na het herstel van het kasteel werden veel delen van het landgoed openbaar toegankelijk gemaakt voor het publiek. Naast de openbare tuinen en het museum, herbergt het kasteel ook een hotel met restaurant en een golfclub.


1b.jpg
2b.jpg
5b.jpg
7b.jpg
10b.jpg
12b.jpg
13b.jpg
15b.jpg
17b.jpg
20b.jpg
21b.jpg
22b.jpg
25b.jpg
26b.jpg
27b.jpg
30b.jpg
31b.jpg
34b.jpg
35b.jpg
36b.jpg
38b.jpg
41b.jpg